heijastinkauppa.fi

Yhä pimeneviin iltoihin kannattaa varustautua heijastimella viimeistään nyt. Lokakuun lopussa juhlittavana Halloweenina on hyvä kiinnittää huomiota myös näkyvyyteen liikenteessä!

Heijastinta käyttämällä tuodaan sitä kipeästi tarvittavaa lisänäkyvyyttä myös vuoden pimeimpään aikaan. Liikenneturvan toteuttamassa seurantatutkimuksessa ilmeni, että joka toinen käytti taajama-alueella heijastinta. Heijastimen käytössä on siis vielä parantamisen varaa. Liikenneturvasta muistutetaankin, että heijastimen tuoma hyöty ilman heijastinta kulkevaan on kiistaton. Kaukovaloilla kulkevan autonkuljettaja havaitsee heijastimen kanssa liikkuvan jopa kolme kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta kulkevan. Kaikista jalankulkijoiden kuolemantapauksista lähes puolet tapahtui pimeällä tai hämärässä. Vuoden pimeimmän vuosikolmanneksen aikana loka-tammikuussa sattuu eniten, n. 45 % jalankulkijoiden kaikista henkilövahingoista. Erityisesti suojateillä tapahtuneet henkilövahingot keskittyivät näille kuukausille.

Heijastimesta saa parhaimman hyödyn irti, kun käyttää heijastinta oikein. Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan. Jalankulkijan molemmin puolin kehoa kiinnitetyt heijastimet auttavat autoilijaa hahmottamaan tiellä kulkijan myös leveyssuunnassa. Riippuva heijastin kannattaa kiinnittää mieluiten polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan. Ranne tai kyynärvarsi on hyvä paikka jousiheijastimelle. Varmista vielä, että heijastimesi on CE-hyväksytty!

Ostoskorisi on tyhjä